Werkwijze tatoeage

 

Tattoo controle Nederland

Demijnes Tattoo Art is goedgekeurd door de GGD. Ik werk geheel volgens de hygiëne richtlijnen welke zijn opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. Het LCHV is een onderdeel van het RIVM/CIb. Alle tatoeages worden gezet met disposable (wegwerp) materiaal en worden alleen en exclusief voor jouw tatoeage gebruikt. Voor iedereen is er dus een nieuw en hygiënisch verpakt setje. De inkt waarmee getatoeëerd wordt is in Nederland goedgekeurd en gekocht bij een Nederlandse leverancier.

Foto van de cups met inkt die gebruikt worden bij het tatoeëren.

Het aanbrengen van een tatoeage

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Hygiënehandelingen

Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd, zonodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die in je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt is goedgekeurd in Nederland, zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid.

Foto van het tatoeëren zelf. Je ziet het tattoomachine en de handen van Hans.

Wat gebeurt er verder?

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als er iets anders aangeraakt wordt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt, hierbij vertel ik je precies hoe je de tattoo moet gaan verzorgen én wens ik je heel veel plezier met je tattoo!!!